Koh Kood Resort tijdens het laagseizoen

In voorgaande jaren ging eigenlijk het gehele eiland dicht in het regenseizoen tussen mid Juni en mid Oktober. De speedboten voeren dan niet en de grotere slowboat pendelde slecht een beperkt aantal dagen in de week tussen het vaste land en Koh Kood. Echter, dit jaar zal minstens een van de Koh Kood boot bedrijven een dagelijkse dienstregeling aanhouden tijdens het laagseizoen.

Mede dankzij het verbeterende klimaat is het tegenwoordig echter niet alleen mogelijk om het hele jaar open te zijn, maar een aantal gasten durft zelfs te beweren dat het vooral in de maanden Juni, Juli en Augustus aangenamer vertoeven is dan in b. v. het erg drukke en broeierig warme April.

Ondertussen mogen wij het gehele jaar gasten verwelkomen in het Koh Kood Resort. Over het algemeen zien we tijdens het weekend veel "dagjesmensen" uit Bangkok en andere grotere steden, maar doordeweeks zijn het vooral de avontuurlijke internationale reizigers en families met kinderen die gebonden zijn aan schoolvakanties, die dan nagenoeg het hele strand en de zee voor zich alleen hebben.

Let wel dat er tijdens het laagseizoen andere regels (kunnen) gelden als in het hoog- of piekseizoen. Bijvoorbeeld: het is mogelijk om het 3 dagen / 2 nachten naturelover pakket (met eventuele extra dagen) met extra korting te boeken. Aangezien ons restaurant over het algemeen het enige is wat open is tijdens het laagseizoen, zullen we van de gasten die niet op een pakket tarief verblijven, wel vooraf moeten weten wat de keuken van het vaste land en het vissersdorp aan de andere kant van het eiland moet bestellen. Het Romantische getaway pakket is niet beschikbaar tijdens het laagseizoen.

Vervoer naar Koh Kood tijdens het laagseizoen

En, in tegenstelling tot de uitgebreide informatie op onze Hoe kom ik op Koh Kood pagina, varen de speedboten van het vaste land naar Ko Kood niet altijd 2 x daags, maar worden onze gasten naar Koh Kood vervoerd middels de grotere Ko Kut Express boot. Deze snelle boot biedt plaats aan 140 passagiers en is voorzien van air-conditioning. Als we uitlsuitend naar de tijd op het water kijken is deze boot zels nog iets sneller dan de speedboten, aangezien ze onderweg nergens stopt, maar rechtsreeks doorvaart naar de grootste pier op het eiland. Vanaf deze pier worden onze gasten vervolgens achterin zgn. Song Teaw (tot Taxi verbouwde pickup trucks) vervoerd naar het resort. Indien onze gasten per bus naar Trat komen, dienen zij Bangkok met de eerste bus (06:00 vanuit het Ekkemai station) te verlaten om op tijd te zijn voor de gratis shuttle bus tussen Trat's busstation en de pier in Laem Sok. Mensen die via onze website hebben geboekt hoeven niet zelf de boot tickets te boeken. Wij reserveren graag voor hen, maar let wel dat alleen bij de all-in pakketten de kosten van dit vervoer zijn inbegrepen. Mensen die via agenten en andere websites hebben geboekt die middels de Ko Kut express website zelf kaartje te kopen / plaatsen te reserveren.zon en onweer tijdens het regenseizoen op Koh Kood eiland

Complete rust

In voorgaande jaren was alleen het Koh Kood Resort open tijdens het laagseizoen. De twee andere resort in onze baai sloten dan hun deuren voor 3 tot soms wel 5 maanden, waardoor het verblijf in het Koh Kood Resort soms een bijzonder eenzame ervaring werd, aangezien er weinig tot geen andere gasten op het strand of in de zee te vinden waren. Tegenwoordig sluiten deze resorts hun deuren gelukkig minder lang. Naast de zee, eventuele snorkeltrip en / of de trip naar de waterval zal er buiten het restaurant met haar kleine crew, een goed boek en je eigen gedachten echter nog steeds weinig te ervaren zijn. Aan de positieve kant: de layout van onze baai beschermt zwemmers en kayakkers van potentieel gevaarlijke weersomstandigheden en stromingen, waar veel andere resorts in de regio aan onderhevig zijn. We kunnen, in tegenstelling tot tijdens het hoogseizoen, ook vaak de gehele dag gebruik maken van de air conditioners, de Satelliet TV en het Satelliet internet met WiFi, aangezien weinig andere resorts in deze periode gebruik zullen maken van het te beperkte elektriciteitsnet.

het Koh Kood Resort, Bang Bao Baai, 45 Moo 5, Koh Kood eiland, Trat, 23120 Thailand.
Info & Reserveringen: +66-(0)9-0506-0020 E-mail: