Routebeschrijving naar Koh Kood vanaf het vaste land

Eerst een kleine tip: Alhoewel wij ons resort als van de meest ontspannende locaties op deze planeet beschouwen, raden wij een ieder aan om niet te proberen om de reis vanaf huis tot het resort non-stop te maken. Koh Kood ligt in het Zuid-Oosten van Thailand, vlakbij de maritime grens met Cambodja. Wij zien regelmatig gasten volkomen uitgeput arriveren en meer dan eens staan deze mensen op het randje van ontploffen, door slaapgebrek en de frustraties die verre reizen met zich meebrengen. Dit leidt er vaak toe dat hun eerste dag in het Paradijs compleet verloren gaat en dat ook de eerste impressie van het resort en haar schitterende omgeving een stuk negatiever begint, dan wanneer deze mensen een ontspannend nachtje in Trat of Bangkok hadden doorgebracht. Degene die van andere eilanden of uit Cambodja komen liggen veelal binnen 10 minuten op het strand of al snorkelend in de zee, terwijl de ruiziende stellen daar vaak pas de volgende dag aan toekomen.

VANAF HET VASTELAND:Het Koh Kood resort is een samenwerkingsverband aangegaan met de Siriwhite speedboat service, welke vanaf hun thuishaven aan de Laem Sok pier op het vaste land naar Koh Mak en Koh Kood varen, om ervoor te zorgen dat onze gasten een veilige reis hebben vanaf het vaste land tot het Ko Kood Resort. Siriwhite speedboat vaart momenteel tweemaal daags met een speedboot, al dan niet via Koh Mak naar Koh Kood. De vroege boot vertrekt vanaf de Laem Sok pier om 09:00 terwijl de middag boot stipt om 13:00 vertrek. Beide boten varen vrijwel direct naar onze pier in de Bang Bao Bay op Koh Kood. Een gratis afhaaldienst vanaf het S.A hotel in Trat, het busstation (bussluis nummer 25) of hotels in Trat city is beschikbaar 1 uur voor vertrek van de speedboot, maar vergeet niet om deze service minimaal 24 uur van te voren te boeken. Reizigers die een reservering in het Koh Kood Resort hebben, hoeven niet zelf de speedboat te reserveren: wij doen dat heel graag voor hen nadat de reservering is afgerond.

KO KUT EXPRESS BOOT: Een goedkoper, doch ook comfortabeler alternatief voor de transfers per speedboot. Sterker nog: als we uitsluitend de tijd op het water in beschouwing zouden nemen, dan is deze vorm van vervoer van Laem Ngop naar Koh Kood eiland en terug zelfs de snelste! Op Koh Kood stopt deze vrij lange boot echter alleen bij de grote pier aan de westkust van het eiland, vanaf waar de passagiers vervolgens middels tot "Taxi" omgebouwde pick up trucks naar hun eindbestemming of het dichtsbijzijnde drop off point worden vervoerd. Deze ruime boot is voorzien van 140 vliegtuigachtige zitplaatsen in een volledig ge-air-conditioneerde cabine. Dankzij haar lengte en krachtige motoren kan ze het hele jaar door naar Ko Kut en terug pendelen, dus ook tijdens het laagseizoen, wanneer the speedboten dat niet kunnen ivm de hogere golven en mogelijke hoosbuien op open zee. Voor kaartjes voor deze bootdienst naar Koh Kood, of voor more informatie kun je terecht op de Ko Kut express website.

BUS VANAF BANGKOK NAAR TRAT Alleen de eerste bus (tussen 06:00 en 06:15) vanuit Bangkok's Ekkemai Station of het Mor Chit station zal op tijd in Trat arriveren voor de laatste speedboot naar Koh Kood. Neem de laatste bus 's avonds (net na 23:00) om 's ochtends rond 05:00 in Trat te arriveren. in bussluis 25 is al vrij snel daarna de gratis shuttle bus naar Laem Sok te vinden, maar datzelfde busje vertrekt ook weer vanaf de politiepost tegenover de Krung Thai Bank in het centrum van Trat net voor 08:00. Tijdens het laagseizoen (de zomermaanden) gelden vaak andere tijd, dus geef dan duidelijk aan dat de reis naar Trat per bus zal geschieden.

TRAT AIRPORT PICK UP'S zijn weer beschikbaar, maar uitsluitend als er gebruikt wordt gemaakt van een prive "limousine" of Song Teaw via het Siriwhite Speedboot bedrijf. Indien er voldoende tijd is tussen de landing en het vertrek van de speedboot, of als kleine bezuiniging: Neem een (gedeelde) taxi of airport limousine naar Trat, om vanaf daar de reis te vervolgen met de gratis shuttle to. de Krung Thai Bank. Voor overnachtingen is het S.A hotel Trat het meest geschikte, dankzij de bijzonder aantrekkelijke tarieven en simpele doch complete uitvoering van de kamers. 's avonds vind men het goedkoopste seafood van Thailand in de openlucht restaurantje die een paar straten verderop zijn gelegen.

BANGKOK AIRPORTS of DOWNTOWN BANGKOK PICK UP'S zijn beschikbaar, maar weet dat als de vlucht na 08:00 's ochtend landt, een overnachting in het S.A hotel in Trat dan onvermijdelijk is, aangezien de minibus jullie dan niet voor 13:00 bij de Laem Sok pier kan afleveren, wanneer de laatste speedboat naar Koh Kood vertrekt. Een 7 persoons prive minibusje met chauffeur is beschikbaar vanaf 5000 baht. Voor een nog comfortabelere rit voor stellen adviseren wij een van de Siam Resorts Bangkok Airport Limousines, of de Koh Chang Minibus naar Laem Sok service als het reisgezelschap uit 3 of meer personen bestaat.

VANAF KOH CHANG ISLAND vertrekt er 2 x dagelijks een snelle speedboot naar onze eigen pier direct voor het Koh Kood Resort. Vertrek, zowel vanaf Koh Chang als vanaf Koh Kood, is om 09:00 en 11:00 en een gratis pick up service per auto is beschikbaar voor alle resorts op de westkust van Koh Chang, rond een uur voor het vertrek van de Koh Chang Speed boats. Deze speedbootdienst vanaf Koh Chang naar Ko Kut is geheel niet, of erg beperkt beschikbaar tijdens het laag- of groene-seizoen. Voor late arrivals op Suvaranbhumi airport is er nu de Lonely Beach Express minibus service die net voor middernacht vertrekt vanaf deur nummer 8 op de begane grond van de aankomsthal. Deze bus zal tussen 06:30 - 07:00 op het Lonely Beach op Koh Chang aankomen vanaf waar de song teaw van de Koh Chang naar Koh Kood speedbootdienst je graag om een uur of 08:00 komt ophalen. Wacht met het lekkerste kopje koffie bij de Siam Hut Koffieshop of gewoon comfortabel op een strandbedje bij het Siam Beach Resort op Koh Chang.

het Koh Kood Resort, Bang Bao Baai, 45 Moo 5, Koh Kood eiland, Trat, 23120 Thailand.
Info & Reserveringen: +66-(0)9-0506-0020 E-mail: